داکت
به منظور محافظت از سیم و کابل و انتقال آن ها از یک کانال پلاستیکی استفاده می شود که آن را داکت می نامند . این داکت ها برای مصارف ایندور ( Indoor ) یعنی مکان های مسقف مناسب می باشند زیرا ضد آب نمی باشند و زمانیکه رطوبت بالا باشد از لوله خورطومی با روکش پلاستیکی استفاده می شود، البته این ساده ترین روش حل این مساله است و برای موارد مهم باید با از متخصص مشاوره گرفت که هم اکنون موضوع بحث ما نیست .
در بازار باکت هایی با سایز و کیفیت های مختلفی موجود می باشد که شما با توجه به سایز کابل های خود و شرایط محیط و یا یا تابلو برق خود می توانید بهترین گزینه را انتخاب نماییم و بصورت کلی در زمان انتخاب و سفارش داکت موارد زیر را مد نظر داشته باشید .
۱٫ جنس داکت: برخی از انواع داکت در دراز مدت استحکام و انعطاف پذیری خود را حفظ نموده در حالیکه برخی دیگر بعد از مدتی شکننده شده و کارایی خود را از دست می دهند. پس باید در انتخاب داکت مناسب با توجه به کاربری محل مورد استفاده دقت کافی را بخرج داد.
۲٫ اندازه داکت: سایز داکت باید متناسب با تعداد و قطر کابل های مورد استفاده در تجهیزات مدار بسته باشد.
۳٫ درب داکت: درب داکت باید به گونه ای باشد که به راحتی باز و بسته شود تا در صورت نیاز به اعمال تغییرات و یا تعمیرات دسترسی به کابل ها میسر باشد.
داکت ها معمولا در سایزهای استاندارد تولید می شوند و از طریق اندازه عرضی و عمق داکت شناسایی می شوند و معمولا در شاخه های ۲ متری در بازار موجود می باشند .
برخی سایزهای استاندارد داکت عبارتند از:
- داکت ۱: با اندازه ۱۰*۱۰ میلیمتر
- داکت ۱٫۵: با اندازه ۱۵*۱۰ میلیمتر
- داکت ۲: با اندازه ۲۰*۲۰ میلیمتر
- داکت ۲٫۵: با اندازه ۲۰*۲۵ میلیمتر
- داکت ۳ معمولی: با اندازه ۳۰*۳۰ میلیمتر
- داکت ۳ ارتفاع کوتاه: با اندازه ۱۵*۳۰ میلیمتر
- داکت ۳٫۵: با اندازه ۴۵*۳۵ میلیمتر
- داکت ۴: با اندازه ۳۰*۴۰ میلیمتر
- داکت ۵: با اندازه ۳۰*۵۰ میلیمتر
- داکت ۶ معمولی: با اندازه ۴۵*۶۰ میلیمتر
- داکت ۶ پایه بلند: با اندازه ۶۰*۶۰ میلیمتر
- داکت ۹ معمولی: با اندازه ۴۵*۹۰ میلیمتر
- داکت ۹ پایه بلند: با اندازه ۶۰*۹۰ میلیمتر
البته بغیر از این سایزهای استاندارد می توانید داکت هایی با سایزهای بزرگتر مانند با عرض ۱۵ سانتی متر یا بیشتر و ارتفاع ۱۰ سانتی متر را نیز در بازار تهیه نمایید .