منوی دسته بندی

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

English
شماره سیم و لیبل – شماره گذاری سیم

شماره سیم و لیبل – شماره گذاری سیم

شماره سیم

شماره سیم

زمانی که تجهیزات تابلو برق طبق نقشه الکتریکال بر روی تابلو برق نصب گردید و وایرینگ یا سیم کشی های قدرت و فرمان انجام شد ممکن است اشتباهاتی در مدار وجود داشته باشد که باعث درست عمل نکردن تابلوبرق می شود. که برای رفع عیب باید شروع به عیب یابی کنیم که گاها در تابلو برق های بزرگ ممکن است عمل طاقت فرسایی باشد علل الخصوص اگر تابلو برق توسط خود شما اجرا نشده باشد .

برای جلوگیری از بوجود آمدن این مشکلات و جلوگیری از سردرگمی تکنسین برق به هنگام عیب یابی تابلو برق می توان از شماره گذاری سیم ها استفاده کرد . اجرای تابلو برق با شماره گذاری یا نامگذاری سیم ها در تابلو برق علاوه بر مزیت یاد شده دارای مزایای دیگری بشرح زیر می باشد :

به حداقل رساندن اشتباهات

افزایش سریع در بستن سیم های تابلو برق

روشی جامع برای شماره زدن سیم ها و کاهش اشتباهات

خلاصه شده نقشه و داشتن جدولی برا تست و عیب یابی

امکان توسعه آینده برای تابلو برق

برای اجرایی نمودن عملیات شماره گذاری سیم ها در هنگام وایرینگ یا سیم کشی تابلو برق معمولا هر سیم در مسیر حرکت جریان را با شماره های اختصاصی مشخص می نمایند. اجرای این سیستم می تواند از روش های مختلفی صورت پذیرد که انتخاب روش شماره گذاری سیم ها به اندازه سیستم و قیمت تمام شده شماره سیم ها بستگی دارد . البته خرید شماره های سیم ها هزینه بسیار بالایی ندارد ولی باعث می شود زمان مونتاژ تابلو برق کمی افزایش یابد .

شماره سیم

لازم به ذکر است که نحوه شماره زدن سیم ها از روی جدول وایرینگ یا نقشه صورت می گیرد. اگر در روی نقشه بر روی هر مسیر شماره گذاشته شود که معمولا دیگر نیازی به استفاده از شماره های جدول وایرینگ نیست. ولی عیب این روش (شماره مسیر جریان روی نقشه) این است که اگر به هر دلیل قسمت یا مسیری فراموش شود مدار درست کار نکرده و پیدا کردن آن مشکل خواهد بود. استاندارد ترین حالت این است که نقشه را جلوی خود قرار داده و با دقت مسیر ها را دنبال کرده و از روی آن جدول وایرینگ نوشته شود این روش چندین مزیت دارد که نقشه برق اولا به صورت اتوماتیک چندین بار کنترل و صحت مسیر ها تائید می شود یعنی اینکه کل نقشه از ابتدا تا انتها توسط شخصی که جدول را می نویسد کنترل و نوشته می شود. دوم اینکه بعد از نوشتن جدول وایرینگ جدول توسط شخص دوم به صورت جزئی کنترل می شود و سوم اینکه کسی که مونتاژ را بر عهده دارد موقع بستن اگر مشکلی ایجاد شود آنرا رفع عیب می کند.

روش های مختلف شماره زدن سیم ها

روش اول : اختصاص شماره سیم به صورت افزایشی در جهت جریان
روش دوم: بدون شماره سیم
روش سوم: نصب شماره سیم هم نام با ترمینال تجهیز

لیبل های پانتوگراف و فلزی

جهت استفاده در تابلوهای برق , سیستم های اتوماسیون صنعتی و تجهیزات کنترل ابزار دقیق و  دستگاه های صنعتی و غیره استفاده می گردد .

 

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین رتبه ۵ / ۵٫ تعداد رای : ۱

اولین نفر باشید که به این نوشته رای می دهید

مدیر وب‌سایت
ما در تیم تولید محتوای کنترل سازان در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی و محصولات در تجهیزات صنعتی را تهیه کنیم. جهت مشاوره و سفارش محصول می توانید با ما در ارتباط باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *