منوی دسته بندی

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

English
ترانس – ترانسفورماتور

ترانس – ترانسفورماتور

ترانسفورماتور

ترانسفورماتور

ساختار ترانسفورماتور

ساختمان ترانسفورماتور تشکیل شده از بخش های مختلفی می باشد ولی بعضی از بخش ها مانند هسته، سیم پیج اولیه و سیم پیچ ثانویه را در همه ترانس ها مشاهده می کنیم . ساختار کلی و بخش یاد شده را در تصویر زیر مشاهده می کنید .

ترانسفورماتور

ساختار ترانسفورماتور

ترانس هایی که بیش از یک خروجی دارند دارای سیم پیچ های بیشتری می باشند و در ترانسفورماتورهای سه فاز برای هر فاز یک سیم پیچ اولیه و یک سیم پیچ ثانویه در نظر گرفته می شود . ضخامت سیم های تشکیل دهنده پیچه های ترانسفورماتور با توجه به توان و نوع ترانسفورماتور متنوع می باشد از سیم لاکی با ضخامتی در حد تار مو یا کابلی ضخیم . این سیم پیچ ها بر روی بوبین پیچیده می شوند نه هسته و بوبین را در داخل هسته تعبیه می کنند و دلیل این کار هم این است که هسته به سادگی از سیم پیچ جدا شود . چون شکل هسته ها متفاوت می باشد، برای هر هسته باید بوبین خاص آن هسته استفاده نماییم.

بوبین ترانسفورماتور

بوبین ترانسفورماتور

با قرار دادن دو سیم پیچ بر روی هم یک یک ترانسفورماتور ساخته ایم که دارای هسته ای از هوا می باشد . با توجه به اینکه بیشتر شارهای میدان سیم پیچ اولبه از سیم پیچ ثانویه عبور نمی کنند پس انرژی به خوبی به سیم پیچ ثانویه منتقل نمی شود پس ترانسفورماتور ساخته شده با این روش راندمان پایینی خواهد داشت . پس برای بالا بردن راندمان ترانس و بهتر نمودن عملکرد آن از هسته هایی با جنس خاص استفاده می نماییم که باعث متمرکز نمودن شارها و هدایت آن ها در مسیر دلخواه می شود . هسته ها دارای جنس و شکل های مختلفی می باشند که هرکدام کاربرد خاصی دارند .

ترانسفورماتورها دارای قسمت های دیگری نیز می باشند . مثلا در ترانسفورماتورهای قدرت رله های حفاظتی ترانسفورماتور را در برابر اضافه جریان یا اضافه ولتاژ و یا کاهش سطح روغن  محافظت می نمایند . در ترانسفورماتورهای ولتاژ بالا برای ایجاد عایق بین قطعات مختلف ترانس از روغن استفاده می کنند .

انواع ترانسفورماتور

می توان ترانسفورماتورها را بر اساس پارامترهای مختلفی بشرح زیر دسته بندی نمود :

فرکانس

توان

جنس هسته

ساختار هسته و سیم پیچی

جنس عایق

کاربرد

تک فاز یا سه فاز

افزاینده یا کاهنده

سطح ولتاژ

نوع خنک کنندگی

انواع ترانسفورماتور بر اساس توان:

توان عبوری از یک ترانسفورماتور می تواند از چند میلی وات تا چند مگاوات باشد. در نتیجه ترانسفورماتور را براساس حداکثر توان عبوری از آن می توان به سه دسته زیر تقسیم نمود .

ترانسفورماتورهای توان پایین

ترانسفورماتورهای توان متوسط

ترانسفورماتورهای توان بالا

 

ترانسفورماتور توان بالا ترانسفورماتور توان متوسط ترانسفورماتور توان پایین
 ترانسفورماتور توان بالا  ترانسفورماتور توان متوسط   ترانسفورماتور توان پایین 

انواع ترانسفورماتور بر اساس کاربرد:

کاربرد یک ترانسفورماتور مهمترین مشخصه آن است. یک ترانسفورماتور را می توان به منظور انتقال انرژی الکتریکی در شبکه قدرت، اندازه گیری ولتاژ، اندازه گیری جریان، ایزولاسیون، تطبیق امپدانس، تنظیم ولتاژ (اتوترانسفورماتور)، منابع تغذیه و … مورد استفاده قرار داد.

ترانسفورماتورهایی که در تابلو برق استفاده بیشتری دارند و قصد پرداختن به آن ها را داریم ترانسفورماتور CT و PT و ترانسفورماتور ایزوله می باشند که در مقاله ای به نام تراسفورماتورهای CT و PT بصورت کامل پرداختیم و در اینجا قصد معرفی ترانس ایزوله را داریم . در ادامه با ما همراه باشید .

 

ترانس ایزوله

ترانس های ایزوله تغییری در سطح ولتاژ و جریان ایجاد نمی نمایند چون از نوع یک به یک بوده یعنی تعداد دورهای سیم پیچ اولیه با سیم پیچ ثانویه برابر می باشد . در ترانسفورماتورها سمت ثانویه ترانس ارتباط الکتریکی با سمت اولیه ندارد و از طریق القای مغناطیسی توان ورودی در سمت اولیه به ثانویه منتقل می شود. لازم به ذکر است که سیستم در سمت اولیه با زمین در ارتباط است و بین نول و زمین ارتباط الکتریکی برقرار می باشد.

باتوجه به توضیحات مربوط به عدم ارتباط الکتریکی بین ثانویه و اولیه، می توان گفت که کار اصلی ترانس یک به یک در این سیستم، حذف ارتباط آن با زمین است. بنابراین در سمت ثانویه مفهومی از فاز و نول وجود ندارد و دو نقطه A و B فقط نسبت به هم ولتاژ دارند و جریان تنها بین دو نقطه A و B جاری خواهد شد.

حال اگر اتصالی بین یکی از نقاط A یا B با بدنه دستگاه که زمین شده رخ دهد جریان بسیار ناچیزی به زمین منتقل می شود (این اتصالی میتواند عامل انسانی نیز باشد).

 ترانس ایزوله

سیستم محافظت شده در برابر شوک الکتریکی با استفاده از ترانس ایزوله

درضمن در تابلو برق ها برخی دیگر از ترانس ها به کار می رود که علاوه بر عمل ایزوله کردن سیستم سطح ولتاژ را با توجه نیاز کاربر کاهش داده که در زیر به برخی از آن ها که در بازار موجود بوده و قابل تهیه کردن می باشند را ذکر می نماییم .

۱.        اتو ترانس های تبدیل ولتاژ ۲۲۰ به ۱۱۰ ولت و برعکس

۲.        ترانس های ایزوله تبدیل ولتاژ ۲۲۰ به ۱۱۰ ولت و برعکس

۳.        ترانس های تبدیل ولتاژ ۲۲۰ به ۱۲ ولت و برعکس

۴.        ترانس های تبدیل ولتاژ ۲۲۰ به ۲۴ ولت و برعکس

۵.        ترانس های تبدیل ولتاژ ۳۸۰ به ۲۲۰ ولت و برعکس

۶.        ترانس های تبدیل ولتاژ ۳۸۰ به ۱۱۰ ولت و برعکس

۷.        ترانس های ایزوله تبدیل ولتاژ ۲۴ به ۱۲ ولت

۸.        ترانس های تبدیل ۲۲۰ ولت AC  به ۱۱۰ ولت AC

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین رتبه ۵ / ۵٫ تعداد رای : ۳

اولین نفر باشید که به این نوشته رای می دهید

مدیر وب‌سایت
ما در تیم تولید محتوای کنترل سازان در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی و محصولات در تجهیزات صنعتی را تهیه کنیم. جهت مشاوره و سفارش محصول می توانید با ما در ارتباط باشید .

یک نظر

  • علی گفت:

    سلام من میخام یک ترانس فریت برای اینورتر ۱۱۰ ولت ۵۰۰ وات دوبل درست کنم لطفا نقشه ساختشو لطف میکنید

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *